background img

Zi de Bine la Iasi

9 years scris de

Zeci de tineri din capitala Moldovei vor fi mobilizati duminica pentru a face o Zi de Bine pentru Iasi.

Evenimentul este initiat de catre Asociatia Studenteasca AMiCUS si presupune organizarea mai multor proiecte intr-o singura zi, toate aceste proiecte provocatoare au ca scop cresterea motivarii iesenilor, ridicarea nivelului de gandire, punerea accentului pe 11076020_821077411261982_268728659_npartea pozitiva a vietii si ajutorarea celor in nevoie.

Proiectele vor incepe de dimineata de la ora 09.00, dupa un orar stabilit si vor continua pana seara la ora 21.00. Mai jos sunt detaliate o parte din proiectele ce vor fi initiate:

1. Cantina mobila – voluntarii Asociației AMiCUS vor pregăti o mâncare caldă care va fi oferită oamenilor străzii la Centrul de Urgență pentru recuperare socială.

2. Strângerea de haine – studentii AMiCUS vor face o strângere de haine care nu mai sunt folosite iar ulterior acestea vor fi oferite unor familii cu probleme financiare.

3. Baloane de mulțumire – cetățenii Iașului vor fi provocați să scrie un mesaj de mulțumire pe un balon umplut cu heliu care va fi apoi înălțate spre cer.

4. Permis de politețe – la câteva intersecții importante din Iași voluntarii AMiCUS vor merge pe trecerile de pietoni purtând mesaje pentru șoferi prin care se stimulează politețea în trafic. De asemenea, alți voluntari vor oferil șoferilor „permise de politețe” cu câteva reguli de conduită în trafic.

5. Primește și oferă un zâmbet – cetățenii Iașului vor fi rugați să se implice în proiectul nostru având o atitudine pozitivă și zâmbitoare toată ziua. În schimbul implicării vor primi autocolante cu zâmbete si mesaje motivationale.

6. Campanie de donare de sânge – voluntarii AMiCUS vor promova și vor participa la o campanie de donare de sânge.

7. Fă-ți un prieten – cetățenii Iașului vor putea să se împrietenească cu cineva luând loc într-o piscină cu bile de plastic așezată într-o zonă centrală a Iașului. In acelasi loc vor fi baloane cu anumite provocari pe ele. Cu ajutorul intrebarilor/provocarilor de pa baloane cei doi se vor cunoaste si vor pastra legatura, promovand astfel valoarea prieteniei.

8. Donații pentru o bibliotecă de școala la sat – voluntarii AMiCUS vor organiza o campanie de strângere de cărți pentru înființarea unei biblioteci într-o școală la sat.
9. Îmbrățișări gratuite – voluntarii AMiCUS vor oferi îmbrățișari trecătorilor care doresc asta.

10. Bulevardul Valorilor Trecătorii vor fi rugați să spună o valoare pe care o consideră importantă. Aceasta valoare va fi scrisă pe o stea care va fi apoi lipită pe un covor roșu amplasat într-o zonă centrală a Iașului.

11. Poze de mulțumire – trecătorii vor fi rugați să scrie un mesaj de mulțumire pentru cei dragi, fiind apoi fotografiați cu mesajul pe care l-au scris, poza fiindu-le apoi trimisă iar intr-un final ajungand la persoana destinata.

12. Strada Binelui – o stradă sau o zonă din Iași va primi pentru o zi denumirea de Strada Binelui, iar toți trecătorii prin această zonă vor primi mesaje de încurajare și apreciere.

13. Campanie de motivare online – AMiCUS va da start unei campanii online de motivare prin share-uirea de walluri cu mesaje motivationale.

Proiectul este organizat in colaborare cu Primaria Municipiului Iasi, Politia Rutiera, AMiCUS National si Biserica Adventista de Ziua a Saptea.

Mai multe detalii despre eveniment se pot gasi pe pagina de facebook a Asociației Studentești AMiCUS (www.facebook.com/amicusiasi) pe pagina de web (www.amicusiasi.ro) , pagina de facebook a proiectului (www.facebook.com/zidebine-amicusiasi) sau la reprezentantii Asociatiei : Andrei Ciobanu (0752/498.346) ori Radu Bompa (0745/597.031).

…………………..
ATENTIE !
1. La eveniment se pot inscrie tineri pentru participare indiferent de varsta. Acestia vor avea titulatura de “voluntar”.

2. Nu trebuie sa fii membru al Asociatia Studenteasca Amicus Iasi pentru a participa activ in cadrul acestui proiect.

Categorii articole:
Evenimente · Marketing · Media · Motivational · Noutati · Proiecte · Recreativ · Social · Spiritual

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.