background img

AMiCUS Iasi la Digi24 TV : Timp de patru zile, studenţii de la UMF îşi pot testa gratuit starea de sănătate

9 years scris de

70 de voluntari, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Iași, au grijă     de sănătatea colegilor lor. În cadrul unui proiect lansat de Asociația Amicus, timp de patru zile, la parterul Facultății de Farmacie, se vor face teste medicale, iar studenţii vor putea să își verifice tensiunea arterială, grăsimea din organism sau vârsta sănătății.

“Mi se pare o inițiativă bună să ne arate că trebuie să facem mai mult efort fizic, sport, să bem mai multe lichide, bine apă, nu gazoase. Mi se pare frumos.”

Pe lângă teste medicale, studenții pot beneficia, preț de câteva minute, de un masaj de relaxare. Acesta are ca scop reducerea tensiunii și durerii musculare.

“Nu facem masaj terapeutic pentru că nu putem să intervenimpe bolile lor, nu le cunoaștem stare. Dar masajul de relaxare este chiar relaxant, l-am primit și eu,” a spus Ana Ursu, voluntar.

Proiectul creat pentru studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași se bazează pe un studiu făcut la sfârșitul anului 2014.

“Rezultatele cele mai uimitoare au fost în privința micului dejun. Din 1097 de persoane doar 19 la sută au declarat că masa aceasta este principală a zilei și că și-o însușesc,” a explicat Cristina Dancă, coordonator proiect.

Tocmai faptul că studenţii medicinisti știu regulile, dar nu le pun în practică i-a motivat pe voluntari să își atenționeze colegii asupra modului de viață pe care îl au.

“Fiind student la această universitate, mă gândesc că altfel îmi voi motiva pacienții să ducă și ei un stil de viață sănătos, să facă efort fizic, să aibă un somn corespunzător,” a spus Cosmin Vararu, voluntar.

Testele medicale, se vor face zilnic, până joi, 12 martie, între orele 9:00 și 17:00.

Articolul impreuna cu materialul video poate fi gasit aici!

Etichete articole:
· · ·
Categorii articole:
Evenimente · Marketing · Media · Motivational · Noutati · Proiecte · Seminarii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.