background img

Viata ca un labirint

9 years scris de
New Start - Formeaza-ti un stil de viata sănătos

Cu toții știm ce înseamnă un labirint – căutare, risc, mister, aventură, șansă, inspirație, bucurie sau dezamăgire, viață sau moarte. Până la urmă întreaga noastră viață este un labirint în care alegerile noastre ne conduc într-o direcție sau în alta.

Pornind de la aceeași idee Asociația Studențească AMiCUS propune cu ocazia zilei de 31 mai, ziua internațională anti-fumat, proiectul „Viaţa ca un labirint”. Ca public țintă avem în vedere întreaga populație supusă acestui viciu, dar în mod special segmentul tânăr al societății. În ultima vreme media de vârstă a fumătorilor a scăzut dramatic, fapt cauzat de o serie de factori cum ar fi: teribilismul infantil, lipsa educaţiei sanitare, curiozitatea sau nevoia de acceptare cu drepturi depline a copilului în „gaşca” prietenilor. Acestea sunt doar câteva motive pentru care Asociaţia Studenţească AMiCUS îşi propune prin această nouă iniţiativă să atragă atenţia tinerei generaţii asupra pericolelor şi consecinţelor fumatului.

În acest scop am construit un labirint o singură ieșire. Pe parcursul traseului participanţii vor trebui să răspundă unor întrebări pe tema fumatului. Răspunsurile vor corespunde unei uși alese de participanți pe care aceștia vor continua drumul. Dacă răspunsurile sunt corecte ei vor face un pas mai aproape de ieșire. În caz contrar vor pătrunde în diferite camere unde vor învăța lecții privitoare la fumat și se vor întoarce la un stadiu anterior. În cele din urmă tinerii vor ieși din labirint cu informații precise și corecte asupra acestui viciu extrem de răspândit.

Ideea ce stă la baza „Labirintului” este o paralelă cu viața noastră de zi cu zi. Orice alegere corectă ne ferește de necunoscut și în același timp o alegere greșită ne forțează să învățăm o lecție ce de multe ori poate fi dureroasă.

Categorii articole:
Proiecte · Social

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.