background img

Biblioteca pentru o scoala la sat

9 years scris de

Pentru unii, cititul a ajuns o pierdere de timp. Statisticile arată că un copil român alocă lecturii doar zece minute pe zi. Sunt însă și elevi care ar vrea să citească, dar nu au ce.

Este cazul copiilor din Tautesti, comuna Rediu, la doar 16 km de Iasi. Un satuc fara lumina, dar in care copiii doresc sa-si depaseasca conditiile. Invata pe rupte in mica lor scoala, doar ca le lipsesc cartile. Nu au o biblioteca in sat.

In Tautesti abandonul scolar nu s-a inventat, acesta fiind potrivit dascalilor de 0%.

Toti elevii provin din familii defavorizate. Parintii acestora trăiesc din ajutoare sociale şi din alocaţii, putina agricultura de pe langa casa sau muncind cu ora spune o doamna profesoara de-a lor.

Cu toate acestea, indiferent de vreme, copiii sunt prezenţi zilnic la şcoală, sunt extrem de sârguincioşi, nu exista abandon şcolar, iar unii copii au rezultate destul de bune la activitatile scolare sau concursuri.

De aceea, AMiCUS Iasi doreste sa le realizeze o donatie de carte, eventual daca se vor strange fonduri sa realizeze chiar si dulapuri in care acestia sa-si puna cartile. Impreuna putem sa le oferim o biblioteca si o sansa mai mare pentru viitor.

DACA AI CARTI ACASA SI NU AI CE FACE CU ELE, SUNT MAI VECHI SI LE-AI URCAT IN PODUL BUNICILOR ORI LE-AI DEPOZITAT DEJA IN CUTII, AMICUS IASI TE INVITA LA DONATIE. PE SARARIEI 127, VA FI AMPLASATA O URNA IN CARE POTI DEPUNE CARTILE PE CARE NU LE MAI FOLOSESTI. DACA NU AI CUM SA AJUNGI LA PUNCTUL DE COLECTARE, CONTACTEAZA-NE SI VENIM NOI SA LUAM CARTILE.

Daniel – 0746/891.265
Andrei – 0752/498.346

Etichete articole:
· ·
Categorii articole:
Proiecte

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.